Exhibition views: Andante Remix, 2021 / © Courtesy of the Artists and LINSEED Projects.
Exhibition views: Andante Remix, 2021 / © Courtesy of the Artists and LINSEED Projects.

press to zoom
Exhibition views: Andante Remix, 2021 / © Courtesy of the Artists and LINSEED Projects.
Exhibition views: Andante Remix, 2021 / © Courtesy of the Artists and LINSEED Projects.

press to zoom
Exhibition views: Andante Remix, 2021 / © Courtesy of the Artists and LINSEED Projects.
Exhibition views: Andante Remix, 2021 / © Courtesy of the Artists and LINSEED Projects.

press to zoom
Exhibition views: Andante Remix, 2021 / © Courtesy of the Artists and LINSEED Projects.
Exhibition views: Andante Remix, 2021 / © Courtesy of the Artists and LINSEED Projects.

press to zoom
1/9

Andante Remix

2021. 10. 16 - 2021. 11. 4

Opening: 5 - 8 pm, Saturday, October 16, 2021

LINSEED Projects is delighted to present Andante Remix, a group exhibition at Design Republic, featuring new works of four female European artists —— Catherine Biocca, Penny Davenport, Ellen Gronemeyer, and Dorota Jurczak. This exhibition is also supported by two industry-leading London galleries, Greengrassi and Corvi-Mora. The exhibition opens on October 16, 2021, and will continue till November 4.

 

"Andante" as a musical term originated from Italian, originally meaning "walking leisurely", and was later often used to mark the speed of a piece of music. Wandering among Andante Remix, whether encountering a painting or an installation, the works unfold their surreal stories through a whimsical world full of anthropomorphic creatures, creeping woods, and strange dreamscapes.

 

About the exhibition space - Design Republic​

Founded by Lyndon Neri and Rossana Hu, Design Republic is dedicated to creating a platform for design talents and enthusiasts, providing with exhibition and retail spaces, and interchange opportunities of ideas, objects, and discourses.

 

Design Republic . Design Commune, situated within the historic relic of the Police Headquarters built by the British in 1909, the project takes a surgical approach to renovation by Neri&Hu Design and Research Office. After its careful restoration and reconstruction, with the attachment of a brand new appendage which, like a prosthetic, enables the existing building to perform new functions, the nearly abandoned building begins its life again.

 

Various small and precise incisions have been made in the interior architecture to reveal the building’s history and integrity while creating experiential intersections for a coherent experience when moving through the building. Contrasting with the exterior which has mostly been left intact due to historic preservation guidelines, the interior has been completely transformed. The starkly modern white rooms are juxtaposed with untouched remnants of brick walls, and in some cases, exposed wood laths underneath crumbling plaster walls. The clear intentionality behind the detailing of connections between the old and the new creates a visually and spatially tectonic balance in relation to the building as a whole.

Click to read and download the full Press Release